Verhoging wooncomfort en energieprestatie Vraagestuurde ventilatie appartementen ‘Residence Monopole’ Zandvoort

wij hebben het antwoord!
Verhoging wooncomfort en energieprestatie

Ventileren en geluid weren in Zandvoort

De 143 luxe appartementen van ‘Residence Monopole’ in Zandvoort hebben een schitterend uitzicht over zee  en het nabijgelegen racecircuit. Als onderdeel van het plan om het energielabel te verbeteren zijn deze  appartementen onlangs voorzien van een vraaggestuurd ventilatiesysteem met zelfregelende R-Vent Climacoust suskasten. De uitdaging was om dit te realiseren met aandacht voor het omgevingsgeluid.

De Vereniging van Eigenaren (Vve) Residence Monopole heeft R-Vent Natuurlijke ventilatie gevraagd een oplossing te bedenken voor dit project. Het plan was om het bestaande ventilatiesyteem te vervangen voor een  vraaggestuurd systeem en de bestaande roosters voor zelfregelende. Omdat de Vve aangaf dat de bewoners ook graag een verbetering van de geluidwering wilden vanwege de drukker wordende boulevard en de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort waren dit de uitgangspunten voor ons advies.

Advies op maat

De productadviseur van R-Vent Natuurlijke ventilatie is op locatie gaan kijken naar de mogelijkheden. De keuze is uiteindelijk gevallen op de R-Vent Climacoust GT3 HDV suskast. Een suskast is een ventilatierooster met een verhoogde geluidwering. R-Vent Climacoust suskasten worden toegepast in situaties waarin een gebouw natuurlijk wordt geventileerd en onderhevig is aan extra geluidbelasting zoals in Zandvoort.

Deadline Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix

De Vve was van plan om het project uit te laten voeren  voorafgaand aan de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort die voor begin mei 2020 gepland stond en later door de uitbraak van het Corona-virus is uitgesteld. De R-Vent Climacoust suskasten zijn door R-Vent Natuurlijke ventilatie op maat gemaakt zodat deze perfect in de sparing van de oude roosters pasten. De R-Vent Climacoust suskasten zijn voorzien van het zelfregelende HDV-X mechanisme. Vanwege de korte productietijden en rechtstreekse levering bij R-Vent kon hier een positieve bijdrage aan geleverd worden.

Ontzorgen

De Vve had duidelijke wensen ten aanzien van de  energetische en akoestische verbeteringen, maar had nog wel veel vragen over de uitvoering. Onze projectbegeleiding vanuit R-Vent Natuurlijke ventilatie heeft veel van deze vragen kunnen beantwoorden. Door op locatie in te meten, de suskasten aan te passen aan de maatvoering van de oude roosters en de timmerman te voorzien van de juiste instructies is de uitvoering goed en volgens schema verlopen.

Duurzaam en comfortabel

Veel Vve’s en woningbouwcoöperaties hebben plannen om de verduurzamen. “Dit is een goed moment om ook verder te kijken dan alleen de energetische aspecten”, vertelt René Cas, Commercieel Manager bij R-Vent Natuurlijke ventilatie. Door de keuze voor een CO2-gestuurd systeem met HDV-suskasten is rekening gehouden met de energieprestatie en de geluidwering. “Met deze upgrade van het ventilatiesysteem met geluidwerende R-Vent Climacoust suskasten ervaren deze bewoners naast een lagere energierekening dus meer wooncomfort met een gezond binnenklimaat”, aldus Cas.


Meer weten?

Ook op zoek naar een  oplossing voor Uw project met geluidbelasting? Of zoekt U een goede systeemoplossing voor Uw renovatieproject. Neem contact op met R-Vent Natuurlijke ventilatie

Wij hebben het antwoord!

Vraag

Hoe kunnen jullie ons helpen aan een natuurlijk ventilatiesysteem, met oog voor de energieprestatie en verhoging van het wooncomfort door beperking van de geluidsbelasting?

Antwoord

Door vraaggestuurd te ventileren, met oog voor energieprestatie, en de geluidwering met een CO2-gestuur systeem in combinatie met R-Vent Climacoust suskasten ter voorkoming van extra geluidbelasting. Het resultaat? Meer wooncomfort met een gezond binnenklimaat.