Ventilatie in de renovatie

“Welk ventilatiesysteem is geschikt voor mijn renovatie-project?”

wij hebben het antwoord!
Ventilatie in de renovatie

Ventilatie in de renovatie

Bergschenhoek Luchtcomfort richt zich met haar producten en diensten voor renovatieprojecten continu op het realiseren van een prettig en gezond binnenklimaat om in te wonen of te werken. Luchtdichtheid en energiezuinigheid zijn van essentieel belang voor de realisatie van een duurzaam binnenklimaat.

Bestaande woningen worden steeds beter geïsoleerd, daardoor is natuurlijke ventilatie door kieren en gaten grotendeels verdwenen. Onze gezondheid is dan ook in toenemende mate afhankelijk van een goed ventilatiesysteem. Anders dan de verduurzaming in nieuwbouw kent de renovatiemarkt vele uitdagingen.

Vraaggestuurd ventileren

Vraaggestuurde ventilatie speelt een belangrijke rol bij het maken van labelstappen in de renovatie. Door met de juiste hoeveelheid op de juiste plaats te ventileren wordt het energiegebruik beperkt.

De kwaliteit van de lucht wordt door middel van sensoren constant in de gaten gehouden. Bij te hoge concentraties vocht en CO2 of VOC’s wordt er met de juiste hoeveelheid op de juiste plaats geventileerd. Dit levert naast energiebesparing ook een positieve bijdrage aan een gezond binnenklimaat. Bergschenhoek Luchtcomfort heeft een ruim aanbod aan moderne woonhuisventilatoren die eenvoudig, zonder hak- en breekwerk op de plaats van de oude wisselstroommotor geplaatst kunnen worden.

Bekijk ons aanbod woonhuisventilatoren

Luchtdichtheid van het kanaalsysteem

Een belangrijk onderdeel van de prestaties en het energieverbruik bij ventilatiesystemen is de luchtdichtheid van de gebruikte kanalen. De luchtdichtheid is verdeeld in vier klassen, van A t/m D. Klasse D is de hoogste.

Het merendeel van de hedendaagse systemen voldoet nog niet aan luchtdichtheidsklasse B. Door R-Vent Safe onderdelen toe te passen is het mogelijk om aan luchtdichtheidsklasse D te voldoen.

R-Vent Safe hulpstukken

R-Vent Flex Dratu & Dratmfu flexibele buizen met Safe

GRATIS BOUWWEBINAR! 

Om u wegwijs te maken in het energiezuiniger maken van ventilatisystemen heeft Bergschenhoek Luchtcomfort met R-Vent in samenwerking met Itho Daalderop het gratis bouwwebinar ‘Eenvoudig labelstappen maken met ventilatie in gestapelde bouw’ gegeven. Tijdens dit webinar nemen Itho Daalderop en R-Vent u mee in de uitdagingen binnen de gestapelde bouw.

We geven praktijkvoorbeelden, bieden ondersteuning bij het maken van keuzes én presenteren innovatieve ventilatieconcepten.