Geïsoleerde ventilatiekanalen voor uw duurzame projecten?

wij hebben het antwoord!
Geïsoleerde ventilatiekanalen voor uw duurzame projecten?

13mm R-Vent Dampdicht geïsoleerde ventilatiekanalen

R-Vent richt zich met haar producten en diensten continu op het realiseren van een prettig en gezond binnenklimaat om in te wonen of te werken. Luchtdichtheid en energiezuinigheid zijn van essentieel belang voor de realisatie van een duurzaam binnenklimaat.

Sinds de invoering van de BENG (eisen voor bijna energie neutrale gebouwen ) gelden voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw strenge energie-eisen en worden gebouwen beter geïsoleerd en voorzien van duurzame installaties.

Hierdoor wordt het realiseren van een gezond binnenklimaat in hogere mate afhankelijk van de voorzieningen voor de ventilatie en luchtbehandeling in de gebouwen. R-Vent heeft een groot aanbod aan energiebesparende systemen met warmteterugwinning die in nieuwbouwprojecten vaak in combinatie met luchtwarmtepompen worden toegepast. Maar welke luchtkanalen kun je hier nu het beste voor gebruiken?

R-Vent Dampdicht geïsoleerde buizen en hulpstukken

Ons antwoord voor aan- en afvoerkanalen van WTW-systemen

Speciaal voor de aan- en afvoer lucht aansluitingen op WTW- systemen en lucht warmtepompen zijn R-Vent Dampdicht geïsoleerde buizen en hulpstukken ontwikkeld. De R-Vent Dampdichte buizen en hulpstukken zijn standaard voorzien van 13mm Aerofoam dampdichte isolatie en R-Vent Safe afdichtingsrubber voor een goede luchtdichtheid.

De Dampdichte buizen en hulpstukken zorgen voor dat het ventilatiesysteem luchtdicht is, het warmteverlies vermindert wordt en condensvorming voorkomen wordt. Hiernaast zorgen de geluidsisolerende eigenschappen van het dampdichte materiaal voor een geluidsarmere installatie.

Standaard met 13mm isolatie voor het juiste resultaat!

R-Vent Dampdicht geïsoleerde buizen en hulpstukken zijn standaard voorzien van 13mm Aerofoam isolatie. Hierdoor wordt het juiste effect bereikt zodat er niet onnodig condensvorming ontstaat door het verschil in temperatuur in het medium (het kanaalsysteem) en de omgevingstemperatuur.

Door toepassing van 13mm is het systeem in de meest voorkomende situaties dampdicht. In onderstaande tabel wordt inzichtelijk gemaakt waarom R-Vent Dampdicht standaard voorzien is van 13mm Aerofoam isolatie.

Brandveiligheid Dampdicht geïsoleerde buizen & hulpstukken

Bij toepassing van bouwproducten is het belangrijk dat producten niet bijdrage aan brand voortplanting en verspreiding van rook in een gebouw. Door toevoeging van dampdicht isolatie aan R-Vent Buizen en Safe hulpstukken (standaard bij dampdicht geïsoleerde kanalen) veranderen de eigenschappen.

Veel toegepaste isolatiematerialen zijn zeer brandbaar en leveren zo een hoge bijdrage aan een eventuele brand. De 13mm Aerofoam isolatie van R-Vent Dampdicht geïsoleerd is Europees geclassificeerd als brandklasse B en is zeer moeilijk brandbaar. Daardoor is de bijdrage aan een eventuele brand zeer beperkt.

Alle eigenschappen van R-Vent Dampdichte isolatie op een rij

De basis van R-Vent Dampdicht buizen en hulpstukken zijn de bekende R-Vent Buizen en Safe hulpstukken. Deze componenten worden voorzien van 13mm Aerofoam isolatie in onze productie in Bergschenhoek. De isolerende eigenschappen van Aerofoam worden gerealiseerd door elastomeren en het polyolefine isolatiemateriaal. Deze verspreiden geen irriterende vezels en dampen.

Ultafresh procedé;  Voorkomt condensvorming en eventueel hechten van bacteriën en schimmels

De toevoeging van het ‘Ultrafresh’ procedé tijdens het productieproces van Aerofoam isolatiemateriaal zorgt voor een gesloten celstructuur. Dit voorkomt condensvorming waardoor bacteriën en schimmels zich niet kunnen hechten. Daarnaast zorgt de gesloten celstructuur voor een strakke, gladde afwerking.

Alle voordelen van R-Vent Dampdicht geïsoleerde buizen en hulpstukken

  • Voorkomt condensvorming in WTW-systemen
  • Luchtdichte én snelle montage door R-Vent Safe afdichtingsrubbers
  • Brandklasse B, zeer moeilijk brandbaar
  • Gesloten celstructuur van de isolatie voorkomt hechten van bacteriën en schimmels
  • Strakke uitstraling door gladde oppervlak isolatie
  • Geluiddempende werking van de isolatie

Compleet overzicht van leverbare R-Vent Dampdicht geïsoleerde componenten

Prestatieverklaring (DoP) van R-Vent Dampdicht isolatiemateriaal