Luchtdicht en energiezuinig ventileren?

wij hebben het antwoord!
Luchtdicht en energiezuinig ventileren?

Bespaar tijd en energie met een luchtdicht ventilatiesysteem

Sinds 1 januari 2021 geldt voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, dat aanvragen van de omgevingsvergunning moeten voldoen aan de eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG). Om te kunnen berekenen of aan de nieuwe BENG-eisen wordt voldaan is de NTA 8800:2020+A1:2020 'Energieprestatie van gebouwen – Bepalingsmethode’ ontwikkeld.

Belangrijk onderdeel NTA: luchtdichtheid van ventilatiekanalen

Een onderdeel van de NTA 8800 gaat ook in op de lekverliezen van het ventilatiesysteem en de luchtdichtheid van de kanalen. Als producent en leverancier van luchtkanalen hecht R-Vent al jaren grote waarde aan een optimale luchtdichtheid.

Luchtdichtheid van het kanaalsysteem

Of het nu gaat om rond, rechthoekig, ovaal, metaal, kunststof, of geïsoleerd. De productie van al onze luchtkanalen, instort en appendages worden onafhankelijk door TÜV Rheinland getest! Hiervoor is R-Vent actief lid van de Luka, de Nederlandse vereniging van Luchtkanalenfabrikanten. Luka heeft als primair doel de bevordering van de technische ontwikkeling van luchtkanalen in al haar facetten.

De luchtdichtheid is verdeeld in vier klassen, van A t/m D. Klasse D is de hoogste.

R-Vent Ventilatiekanalen, rond, ovaal of rechthoekig

Met het veelzijdige en hoogwaardige R-Vent programma ventilatiekanalen conformeert R-Vent zich aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit. R-Vent Buizen worden vervaardigd uit sendzimir verzinkt band staal, aluminium of roestvaststaal. Door ons geavanceerde productieproces voldoen onze kanalen aan luchtdichtheidsklasse C wanneer deze onze fabriek verlaten.

Luchtdicht monteren met R-Vent Safe verbindingen

Alle verschillende componenten voorzien van R-vent Safe EPDM-afichtingsrubbers zijn zo geconstrueerd dat ze naadloos in elkaar schuiven. De vorm van de R-vent Safe ring zorgt dat de buis bij montage direct in de correcte positie terecht komt en een luchtdichte verbinding maakt. De rubberen fitting maakt de installatie zo eenvoudig dat montagematerialen tot een minimum beperkt wordt!

R-Vent Safe hulpstukken

De voordelen van R-Vent Safe op een rij:

Vind informatie aan de hand van gerealiseerde projecten