Dampdichte ventilatiekanalen voor warmtepompen?

wij hebben het antwoord!
Dampdichte ventilatiekanalen voor warmtepompen?

Afvoerlucht warmtepomp vereist 19mm dampdichte isolatie

Voor het aansluiten van warmtepompen heeft R-Vent Dampdicht geïsoleerde buizen en hulpstukken ontwikkeld. De R-Vent 19mm Dampdichte isolatie wordt volledig verlijmd op het hulpstuk en het kanaal. Dit om luchtstromen te voorkomen tussen het hulpstuk en de isolatie waardoor condens kan ontstaan.

Temperaturen afvoerlucht warmtepomp extremer in vergelijking met warmte terugwinunits.

In vergelijking met het gebruik van dampdicht geïsoleerde buizen bij warmteterugwin installaties kunnen de temperaturen in de afvoerlucht van een warmtepomp veel lager liggen. Hierdoor is dampdicht geïsoleerd kanaalwerk met een isolatiedikte van 13mm niet afdoende om condensatie van de lucht te voorkomen. In nauw overleg met warmtepompfabrikanten heeft R-Vent een range buizen en hulpstukken ontwikkeld met een dampdichte isolatiedikte van 19mm.

De 19mm isolatiedikte is gebaseerd op de gangbare en gemeten temperatuur van de afvoerlucht van een warmtepomp. Deze kan temperaturen bereiken van -15 a -17 graden Celsius. Ook voor het kanaalwerk van de toevoerlucht van buiten adviseert R-Vent 19mm dampdicht geïsoleerd. Informeer bij ons verkoopteam voor de aansluitmogelijkheden van de meest voorkomende warmtepompen.

Technische eigenschappen 19mm Dampdicht geïsoleerd.

De technische eigenschappen van de 19mm dampdichte isolatie zijn (m.u.v. de isolatiedikte) gelijk aan ons reeds bekende 13mm dampdicht programma. 

Bekijk de datasheet

Vergelijk temperaturen afvoerlucht warmteterugwin vs. warmtepomp

Onderstaande producten zijn opgenomen in ons assortiment. Genoemde artikelen staan ook vermeld in de R-Vent webshop

Speciale hulpstukken voor aansluiting van de Vincent warmtepomp van Itho Daalderop

Voor het aansluiten van de Vincent Warmtepomp van Itho Daalderop is een speciaal verbindingsstuk met korte steekeinde verkrijgbaar. Dit is voor de aansluiting direct op de unit. Het T-Stuk is bedoeld voor aansluiting van eventuele ventilatielucht.