Zorg voor mens en binnenklimaat Hoe realiseer ik ventilatie in combinatie met een wamtepomp?

wij hebben het antwoord!
Zorg voor mens en binnenklimaat

In het hart van het dorp Peize, in een opnieuw gebouwde, karakteristieke boerderij, vindt u Zorgcomplex De Hoprank met verschillende vormen van wonen, service en zorg onder één dak. Vanaf maart 2020 bouwt bouwbedrijf Roosdom Tijhuis in opdracht van Interzorg aan dit nieuw, duurzaam gebouw met 65 appartementen en gemeenschappelijke ruimten. Het ventilatiesysteem is voorzien van luchtbehandelingskasten met WTW gekoppeld aan een warmtepomp.

Zorgcentrum de Hoprank is er voor een kort of permanent verblijf, voor dagopvang of intensieve zorg. Eén van de voordelen van De Hoprank is dan ook dat de bewoners er (zo lang mogelijk) kunnen blijven wonen, ook wanneer de zorgbehoefte verandert. Gewoon, in hun eigen vertrouwde omgeving. Daar hoort uiteraard ook een goed gebouw bij met een gezond binnenklimaat!

Samenwerking tussen leverancier en installateur voor het juiste antwoord.

Van der Weerd Installatietechniek uit Franeker heeft Bergschenhoek Luchtcomfort gevraagd mee te denken bij dit project. Vanwege de duurzaamheidvraag, de toepassing van WTW in combinatie met een warmtepomp en de aansturing door het gebouwbeheersysteem zijn er in de ontwerpfase meerdere uitdagingen naar voren gekomen. Door een goede communicatie en afstemming heeft dit uiteindelijk tot een mooi totaalontwerp van het ventilatiesysteem geleid. Van de luchtbehandelingskasten tot aan het complete kanaalsysteem.

Toegepaste R-Vent producten geleverd door Bergschenhoek Luchtcomfort

In zorgcomplex de Hoprank is een verscheidenheid aan R-Vent producten toegepast die al in de ontwerpfase door Engineerings-afdeling van R-Vent naadloos op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor was niet alleen de bouw van de installatie door Installatietechniek Van der Weerd en de montage door Friamco B.V. in korte tijd te realiseren, maar het zorgvuldige ontwerp draagt uiteindelijk ook bij aan het optimaal functioneren van het het complete ventilatiesyteem in combinatie met de overige aanwezige systemen.

Zo is één van de R-Vent LBK Luchtbehandelingskasten op het dak aangesloten en afgestemd  op het warmtepompsysteem. Om zorg te dragen voor een energiezuinig en geluidsarm ventilatiesysteem is gebruik gemaakt van R-Vent Safe componenten. Hierdoor konden alle verbinding van het systeem eenvoudig luchtdicht gerealiseerd worden. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van R-Vent dampdicht geïsoleerde buizen en hulpstukken ter voorkoming van condensatie. Het resultaat is dat met zo min mogelijk energie en een lage geluidsproductie iedere ruimte een aparte toe- en afvoer van ventilatielucht heeft. Belangrijk voor een aangenaam verblijf voor zowel de bewoners als de zorgmedewerkers. 

De Hoprank in gebruik

De eerste 20 appartementen van De Hoprank zijn in maart 2021 opgeleverd. Wanneer De Hoprank gereed is staat er een nieuw, duurzaam gebouw met 65 appartementen en gemeenschappelijke ruimten waar het fijn is om elkaar te ontmoeten.

Meer weten?

Ook op zoek naar een compleet ventilatiesysteem of onderdelen ervan voor uw nieuwbouwproject? Neem dan vrijblijvend contact op met de vertegenwoordiger van Bergschenhoek Luchtcomfort in uw regio.

Wij hebben het antwoord!

Vraag

Hoe realiseer ik ventilatie voor een duurzaam woon/zorgcomplex met 65 appartementen?

Antwoord

R-Vent Dampdicht geïsoleerde buizen en hulpstukken voorzien van R-Vent Safe. Hierdoor wordt onnodig temperatuur verlies en lekverlies van lucht voorkomen. Gecombineerd met een energiezuinige WTW-installatie die samenwerkt met de warmtepomp.