Transformatie Schippersschool tot woongebouw Realisatie van WTW-systemen voor 10 appartementen

wij hebben het antwoord!
Transformatie Schippersschool tot woongebouw

Aan de Grondherenstraat in Charlois, Rotterdam-Zuid staat de voormalige Schippersschool Waalhaven. Het authentieke gebouw stamt uit 1915. De Gemeente Rotterdam heeft na een gedegen onderzoek besloten dat dit pand uitermate geschikt is voor collectief particuliere bewoning. Maelion, specialist in het compleet renoveren van bestaande woningen en het transformeren van bedrijfsonroerend goed, heeft het pand van de Gemeente Rotterdam gekocht. Uiteindelijk zijn in het gebouw 10 appartementen gerealiseerd. Allemaal voorzien van een individueel WTW-systeem. Zes gelijkvloerse appartementen van elk 156 vierkante meter. Daarnaast  twee maisonnettes (woningen met twee verdiepingen), een van 135 vierkante meter en een van 88 vierkante meter. Tot slot twee loftwoningen van 91 en 94 vierkante meter. Alle onderkomens hebben een buitenruimte van 21 tot 24 vierkante meter.

De historische en monumentale buitengevel is zoveel als mogelijk behouden gebleven. Ook het monumentale trappenhuis, de authentieke schoolgangen en de paneeldeuren/koplijsten hebben hun charmes behouden. De oorspronkelijke details zorgen voor wonen met een schools karakter!

Medio november 2020 is Bergschenhoek Luchtcomfort benaderd door de heer Michel Breda van Comfort Temp, warmte en comfort techniek, met de vraag of wij met onze kennis en kunde Comfort Temp en Maelion konden adviseren bij de realisatie van de WTW installaties voor de nog te realiseren appartementen.

In nauw overleg met Michel Breda van Comfort Temp en Vries-Jan Zuidam van Maelion hebben onze engineers gekeken hoe we de nieuw te bouwen appartementen kunnen voorzien van de gewenste WTW installaties. Dit met het uitgangspunt dat het niet ten koste zou gaan van de unieke uitstraling van dit prachtige monumentale pand. Het uiteindelijk ontworpen WTW-systeem omvat onder ander Itho Daalderop HRU-ECO350 wtw-units. De units zijn aangesloten op een ventilatiesyteem bestaande uit R-Vent Buizen en hulpstukken (stijgkanalen dampdicht geïsoleerd en deels PU-gecoate kanalen) en is voorzien van luchtdichte R-Vent Safe verbindingen.  Verder is het systeem onder andere uitgerust met Wildeboer brandkleppen.

Door nauw contact en goede communicatie onderling is voor elk hoofdbreken een goed antwoord voor de juiste ventilatie oplossing bedacht waardoor de toekomstige bewoners verzekerd zijn van een energiezuinig en gezond binnenklimaat.

Meer weten?

Ook op zoek naar een compleet ventilatiesysteem of onderdelen voor uw renovatie- of nieuwbouwproject? Neem dan vrijblijvend contact op met de vertegenwoordiger van Bergschenhoek Luchtcomfort in uw regio.

Wij hebben het antwoord!

Vraag

Hoe transformeer je een voormalige Schipperschool uit 1915 tot een woongebouw met 10 appartementen voorzien van WTW-systemen?

Antwoord

Een compleet ventilatiesysteem voor het energiezuing ventileren van 10 appartementen door middel van individuele WTW-systemen.