Prefab ventilatie systeem Terraced Tower Prefab levering ventilatiekanalen voor 258 appartementen?

wij hebben het antwoord!
Prefab ventilatie systeem Terraced Tower

Aan de Boompjes te Rotterdam is de unieke woontoren The Terraced Tower gerealiseerd met uitzicht over de Nieuwe Maas en de indrukwekkende skyline. De Terraced Tower bestaat uit 258 appartementen en is tevens voorzien van een commerciële plint met een dubbele ondergrondse stallingsgarage.  Het project is gerealiseerd door Besix Nederland. Provast is de initiatiefnemer van deze woontoren. De firma Viac installatie adviseurs heeft het installatie advies tot zich genomen.

De appartementen zijn voorzien van een individuele WTW-unit van Itho Daalderop. De units zijn aangesloten op het collectief toe- en afvoersysteem in de schachten van de woningen. De leidingen zijn geheel dampdicht en brandvertragend geïsoleerd uitgevoerd. Afblaas en aanzuig bevinden zich in de schachten en eindigen op het dakniveau met de hiervoor bestemde dakkap. Het aanzuigkanaal gaat over het tussen dak  versleept naar de achterzijde van het dak. In de woningen zitten de benodigde toe- en afvoerpunten deze zitten aangesloten op de ingestorte kanalen van de ventilatie unit. De kanalen zijn voorzien van de benodigde geluiddempers en de keukens is door derden voorzien van een circulerende wasemkap met actieve koolstoffilter.

Hoofdinstallateur B&V Techniek B.V. uit Papekop heeft het ventilatiedeel en het loodgieters werk uitbesteed aan de firma Megens Installaties Rotterdam te Ridderkerk. Megens Installatie Rotterdam is medio juli 2017 door de heer Hoenderop opgestart als nevenvestiging van de firma Megens Installaties uit Druten.

Megens Installaties Rotterdam staat bekend als een zeer professioneel installatiebedrijf met een stevige focus op kwaliteit en innovatie. Een partij die goed in staat te zijn om een opdrachtgever volledig te ontzorgen als het gaat om advies, ontwerp, installatie en het beheer van technische installaties. Uitgangspunt daarbij is direct werkende en optimaal renderende totaaloplossingen. 

Medio februari 2019 kreeg Bergschenhoek Luchtcomfort de vraag of het mogelijk is Megens Installaties Rotterdam te ondersteunen bij de calculatie werkzaamheden van het ventilatie systeem van The Terraced Tower. Megens Installaties Rotterdam heeft de tekeningen en het bestek aangeleverd waarmee de engineering van Bergschenhoek Luchtcomfoort aan de slag is gegaan om tot bruikbare richtprijzen te komen waarmee Megens het project heeft kunnen calculeren waarmee de opdracht is gerealiseerd.

Om het werk zo efficiënt mogelijk in uitvoering te brengen heeft Megens Installaties Rotterdam lopende het traject er voor gekozen de R-Vent Stijgkanalen inclusief montage uit te besteden aan de firma Airvento en de R-Vent Instortkanalen prefab te laten leveren door Bergschenhoek Luchtcomfort. Ook qua leveringen vroeg het project zijn aandacht daar het gebouwd werd op een postzegel en een kraan die beperkt op reservering beschikbaar was om alle materialen te transporteren naar de juiste verdiepingen. Door een goede afstemming te maken met het logistieke apparaat van Bergschenhoek Luchtcomfort is dit voortreffelijk gelopen. 

Benieuwd wat Bergschenhoek Luchtcomfort voor uw ventilatieproject kan betekenen?

Neem contact met op met Bergschenhoek Luchtcomfort.

Vraag

Hoe kunnen de ventilatiekanalen van 258 appartementen gefaseerd snel gemonteerd worden?

Antwoord

Geprefabriceerd en gelabeld leveren van ventilatiekanalen volgens het "just-int-time" principe