Maatwerk dakkappen Woningen Amsterdam Zuid-Oost

wij hebben het antwoord!
Maatwerk dakkappen

Aan de Slikkerveerstraat in Amsterdam heeft Bergschenhoek Luchtcomfort in opdracht van Breman Haarlem BV maar liefst 48 nieuwe dakkappen mogen leveren. Hierbij waren er best wat hordes te nemen, maar met maatwerk is het gelukt om aan alle wensen te voldoen.

In totaal gaat het om 48 nieuwe dakkappen, waarvan 24 stuks geschikt zijn voor een Zehnder dakventilator type MX110ZMV, en 24 stuks geschikt zijn voor een Zehnder dakventilator type MX110ZMV. Verder ging het om 3 rookgasafvoeren. Op het dak stonden nog oude betonnen opstanden waar de natuurlijke ventilatie, de rookgasafvoer en de rioolontluchting in uitmonden. De woningen op de bovenste verdieping hadden voor de keuken nog een aparte dak doorvoer voor ventilatieafvoer.

Maatwerk
Samen met de projectleider van Breman service Haarlem zijn de maten van de bestaande oude betonnen opstanden opgenomen en is er een ontwerp gemaakt voor nieuwe overzetkappen waarop de dak-ventilatoren en rookgasafvoer-doorvoeren kwamen te staan.

De helft van de betonnen opstanden hadden aan de zijkant nog een rioolontluchting. Deze is niet meegenomen in de nieuw te maken kap, maar is op z’n plek blijven zitten. Reden hiervoor was dat de rioolontluchting niet overal op dezelfde plek zat. Hierdoor zouden er dus veel verschillende kappen gemaakt moeten worden, waardoor de prijs per kap veel hoger zou uitvallen.

Extra aansluiting
In de helft van de kappen heeft Bergschenhoek Luchtcomfort nog wel een extra aansluiting van 150mm gemaakt om zo de doorvoer van de keuken, die buiten de bestaande betonnen opstand viel, ook op de kap aan te sluiten door middel van een bocht en een stukje R-Vent Buis. Om een en ander in de kap goed aan te kunnen sluiten, is een apart plenumbakje gemaakt met een zij- en bovenaansluiting die op het bestaande Shunt-kanaal is gemonteerd.

De zijaansluiting is aangesloten op het kanaal van de keuken en de bovenaansluiting op een ventilator-aansluitplaat. Dit is een vlakke plaat met een ronde aansluiting die op de dakkap is gelegd, waarop uiteindelijk de geluiddemper met dakventilator is gemonteerd.

Neem voor meer informatie contact met ons op

Wij hebben het antwoord!

Vraag

Hoe kunnen jullie ons helpen bij de renovatie en transformatie van natuurlijke ventilatiesystemen naar mechanische ventilatie?

Antwoord

Door de levering van 48 nieuwe prefab op maat geproduceerde dakkappen, geschikt voor dakventilatoren.