Installatietijd besparen met geïsoleerde ventilatiekanalen Ventileren & verwarmen nieuwe bedrijfsloods

wij hebben het antwoord!
Installatietijd besparen met geïsoleerde ventilatiekanalen

Reco Bouwmaterieel uit Kouderkerk aan den Rijn heeft vorig jaar een nieuwe loods gebouwd die deels moet fungeren als werkplaats en deels als opslagplek. In de winter moet de loods op 17 a 18 graden verwarmd worden. VKB Klimaattechniek uit Barendrecht is gevraagd hier een oplossing voor te bedenken en zij hebben de hulp ingeschakeld van Bergschenhoek Luchtcomfort.

VKB is sinds 1999 gespecialiseerd in het creëren van een perfect binnenklimaat voor zowel de zakelijke als de particulier markt. De specialist in klimaattechniek heeft uit ervaring gekozen voor het plaatsen van 12 kw Daikon satelliet units die niet alleen kunnen verwarmen maar ook kunnen koelen.  Het gaat in totaal om vijf units.

Om een mooie verdeling te kunnen maken dacht VKB Klimaattechniek de keuze te hebben uit twee opties, namelijk de textiele slang of de traditionele spiraalgefelste stalen ventilatiekanalen die achteraf geïsoleerd moeten worden. De optie voor textiele ventilatiekanalen viel al snel af, omdat deze kanalen te snel vuil worden en hierdoor te veel onderhoud vergen.

Derde optie

Bergschenhoek Luchtcomfort heeft het nieuwe Climate Recovery kanalensysteem geïntroduceerd, wat niet alleen een extra voordeel met zich meebracht ten aanzien van duurzaamheid, maar achteraf ook nog eens de beste optie bleek te zijn. Het ventilatiesysteem is door de toepassing van Climate Recovery namelijk direct geïsoleerd en door het geringe gewicht eenvoudiger te verwerken.

Het werken met een nieuw product is in het begin altijd even wennen. Maar zodra je alle handigheidjes door hebt, is het aanbrengen van dit systeem een fluitje van een cent. VKB wist op deze manier de montagetijd met de helft terug te brengen, wat ook aanzienlijk in de kosten scheelde.

Logische keuze
De belangrijkste redenen dat VKB Klimaattechniek gekozen heeft voor Bergschenhoek Luchtcomfort zijn het brede assortiment op het gebied van luchttechnische producten, Climate Recovery, en de aandacht die aan het project werd besteed. “Het was een logische keuze”, aldus een van de medewerkers van VKB.

Het resultaat mag er zijn: het kanalensysteem ziet er strak uit en de opdrachtgever is erg tevreden.

Ook nieuwsgierig naar de voordelen van Climate Recovery? Zie www.climaterecovery.com of neem contact met ons op.

Wij hebben het antwoord!

Vraag

Hoe kan ik snel en eenvoudig een compleet geïsoleerde ventilatiesysteem installeren voor de verwarming en ventilatie van een bedrijfsloods?

Antwoord

Installatietijd besparen met Climate Recovery, geïsoleerde ventilatiekanalen.