Compleet wtw-systeem voor hotel New Century Hotel Amsterdam

wij hebben het antwoord!
Compleet wtw-systeem voor hotel

Bergschenhoek Luchtcomfort werd door China Center Amsterdam benaderd voor de aanleg van een compleet ventilatiesysteem voor een nieuwbouwhotel in de hoofdstad, dat zich hoofdzakelijk richt op de zakelijke markt en Aziatische toeristen.

Voor een vorig project van deze opdrachtgever had Bergschenhoek Luchtcomfort ook al het ventilatiesysteem verzorgd, bij het China Hotel in Delft. Het nieuwe hotel in Amsterdam – dat ook wel bekend staat als Hotel New Century - is gevestigd aan de Fogotstraat in Amsterdam Osdorp en beschikt over 153 kamers.

Warmte-terugwininstallatie
Real Technic BV was aan dit project verbonden als adviseur en begeleide de uitvoering van de werktuigbouwkundige installaties. Bergschenhoek Luchtcomfort heeft, in opdracht van Real Technic BV, voor dit hotel het complete mechanische ventilatiesysteem mogen leveren. Er is hier gekozen voor een warmte-terugwininstallatie met de mogelijkheid om deze in de toekomst nog uit te kunnen breiden met koeling.

Samen met de afdeling engineering is in overleg met Real Technic BV het leidingverloop van de installatie bepaald en getekend. Nadat het leidingverloop was goedgekeurd, zijn de eerste ronde R-Vent Buizen en hulpstukken geleverd voor montage in de kamers en stijgkanalen.

Luchtafvoer van restaurant

Ondertussen werd het ronde R-Vent kanaalwerk met de benodigde roosters voor de luchttoevoer en rechthoekig kanaalwerk voor de luchtafvoer van het restaurant op de begane grond verder uitgewerkt. Ook dit heeft Bergschenhoek Luchtcomfort daarna uitgeleverd.

Daarna zijn er drie R-Vent Cobra III HR-WU luchtbehandelingskasten op het dak geplaatst met een capaciteit variërend van 4000 m3/h tot 6000 m3/h. Van deze drie kasten is één kast uitgevoerd met een DX-batterij en twee met een lege sectie, zodat deze twee kasten in een later stadium eventueel nog uitgebreid kunnen worden met een DX-batterij.

Productielocatie Bergschenhoek
Na plaatsing van de luchtbehandelingskasten zijn de tekeningen voor de rechthoekige geïsoleerde R-Vent SPEED Thermo Duct geïsoleerde dakkanalen door de engineering-afdeling van Bergschenhoek Luchtcomfort verder uitgewerkt, zodat deze geproduceerd konden worden in de eigen productielocatie in Bergschenhoek.

Neem voor meer informatie contact met ons op

Wij hebben het antwoord!

Vraag

Kunnen jullie ons helpen aan een toekomstbestendig ventilatiesysteem voor een nieuwbouwhotel?

Antwoord

Een complete warmte-terugwininstallatie met de mogelijkheid om deze in de toekomst nog uit te kunnen breiden met koeling.